inget möte idag

Hallå alla!

Nu är det Fanny som skriver. Mitt första riktiga blogginlägg i hela mitt liv skulle man nog kunna säga. Jag kände att det var min tur att upptatera lite i och med att alla andra har gjort det innan. Idag är det som sagt Shvans födelesedag, stort grattis till honom! Vi hade inget möte idag, på grund av olika anledningar som dök upp, kom fram till att vi inte skulle hinna vara där så länge så det var inte så stor mening med att ha det. Men det gör inget, vi har kommit så långt ändå. Vi började skriva en monolog vid förra mötet och det gick väldigt bra och snabbt så manusskrivandet kommer nog gå undan när vi väl kommer igång. Vi väntar alla med spänning på den femte medlemen, man vill ju såklart lära känna personen så snabbt som möjligt, men det kommer. Fram tills nästa gång önskar jag alla allt gott och ha det fint!


Födelsedagar och monologer!

Precis som föregående talare uttrycker så fyller Shvan år onsdag den 26 November. Vilket är om ca 3 minuter :)
Att mötet är inställt på grund av det är däremot ändrat. Shvan valde att anpassa sin födelsedag efter TeaterPåHjul och valde att ge oss några timmar av hans dyrbara tid. (Hur viktig kan en 19årsdag vara på en skala) haha, skämtåsido.
I Vilket fall som helst så blir det i alla fall ett spikat möte imorgon där vi ska ge all vår kraft till monologerna som skall sättas. Dessutom letar vi fortfarande med ljus och lykta efter vår femte medlem.

Återkommer imorgon med mer information. Och då hoppas vi alla att det är Fanny som fingrar på tangenterna! Eller hur? ;)

Grattis Shvan!Greetings from the One and Only

Jag kan inte göra mycket annat än att hålla med min kära kollega vad gällande inlägget om "fullt upp". Det händer mycket för TeaterPåHjul just nu och arbetet flyter på för att vi ska kunna hitta det femte hjulet... och nu menas inte det på det där klassiska negativa sättet. Vår ensamble ska bli komplett och jag är minst sagt spänd.

Hej förövrigt, jag är ingen mindre än the one and only Anton. Tanken var att jag skulle kunna klämma fram ett inlägg för att inte få hjulen Shvan och Jocke att verka allt för tragiska i sitt enastående bloggande. Jodå, nog är även jag en högst verklig medlem utav vår härliga skara. Jag kan även gå i god för att vår fjärde medlem, Fanny, är relativt verklig. Dock ska du inte hoppas på för mycket. Att hon skulle sätta sig och skriva blogg... är inte speciellt troligt. Men vi ska såklart alla vara hårda med henne så att hon får fram något litet inlägg i alla fall.

Vidare så har jag väll inte så mycket mer att meddela mer än att ännu ett möte har hållits och TeaterPåHjul har börjat arbeta på manuset till vad som ska bli vårat storslagna verk. Vi har blivit mycket förvånade över att vi faktiskt är riktigt duktiga på ide-sprutandet och kompliterar varandra bättre än jag vet inte vad. Vi håller dig såklart uppdaterad över vad som händer, men denna sista vecka i november ser det just nu inte ut att bli av något möte. Det är nämligen så att vi har ett födelsedagsbarn nu i veckan.

Grattis i förskott till Shvan
och god fortsättning till dig som läser!

         

Fullt upp.

Som inlägget innan beskriver så blev det inget möte idag, onsdag 12/11, men ett möte back överlever vi.
Som ni kanske redan märkt så är vårt sökande efter den femte medlemen fortfarande i full gång. Det kommer bli spännande att få skaka fram ett resultat av de ansökningar som kommit in. För oss är det självklart viktigt att personen verkligen brinner för skådespeleri och är beredd att lägga ner mycket tid på det.

Shvan förklarade ju i tidigare inlägg att vi skulle på uppsättningen av pjäsen "Park Aveny" med Allan Svensson och Carina M Johansson, vilket vi gjorde idag. Måste bara säga det att skådespelarna var exemplariska, Allan Svensson är självklart alltid duktig och Carina M Johansson gjorde en magnifik tolkning av sin rollfigur. Birollerna skall också ha varsin eloge för sitt framträdande. Däremot var jag lite besviken på själva pjäsen. Jag hade faktist förväntat mig mer utav manuset. Jag tyckte helt enkelt inte att den var bra. Hade det inte varit för att skådespelarna lyfte taket med sin talang så hade jag nog somnat.

Nästa möte, som blir Onsdag nästa vecka, skall vi gå närmare in på vår nya medlem och även börja finslipa vårt manus, föra över det till svart på vitt eftersom det just nu endast lever i våra huvuden. Självklart så kommer det ta mer än ett möte att fastställa hela manuset, men nästa vecka blir en början. Vi har i alla fall fullt upp nu.

Ta hand om er där ute och gör ingenting som jag inte skulle ha gjort.


And here we go

Hej Alla.

Det är Shvan här, andra att skriva efter jockes tråkigt långa inlägg ska jag försöka göra er lite intresserade haha.
Nu håller vi alltså på att rekrytera en 5:e skådespelerska som ska vara med oss och vi har fått in några ansökan =).
Nu är det inte så lång tid kvar ändå, ungefär 10 månader tills vi ska åka, men det är vääldigt
mycket som ska göras innan, väldigt väldigt mycket så förhoppningsvis kommer tiden att gå fort för jag längtar till den morgonen vi ska åka och göra den första uppsättningen.
Vi ska egentligen ha möte imorgon med gruppen men eftersom 2 av oss inte kan närvara
så får vi ställa in, vi har kommit överens om att vara minst 3 närvarande på varje möte, det är regel nummer 1 haha. Anton kan inte pga att han och hans flickvän firar 13 månaders dag (?) Veckan efteråt kommer de att fira 13 månader och en vecka antar jag, haha ja skojar, hoppas att de får det kul. Jag kan inte pga att jag har fått lyckan att praktisera
på Backateatern och Göteborgs Stadsteater så imorgon ska jag på ett möte på eftermiddagen på stadsteatern och efteråt titta på en av deras föreställningar som heter "Park aveny" där bl.a Allan Svensson från "Svensson Svensson" är en huvudrollsinnehavarna, så det ska bli riktigt kul, och som tråkigt sällskap ska jag ha en av mina Teater på hjul medskådespelare JOAKIM FERM.  Haha.
Nä nu känner jag att jag inte har så mycket mer intressant att skriva så jag avslutar detta.
Nästa vecka är det Fanny eller Antons tur att skriva.
Ha de så bra alla.
Allra första.

Då var bandet klippt. Jag har tagit åt mig äran att skriva det allra första inlägget,  i och med det har jag även tänkt att presentera syftet med oss och vår grupp "Teater på Hjul"

Idén kläcktes av Shvan under en kortfilmsinspelning som vi alla fyra medverkade i. Alla älskar vi ju att skådespela så vad satt inte bättre än att starta en teatergrupp? Sen att idén utvecklades till att turnera runt i Sverige med ett manus vi själva skrivit var en stor bonus. Men självklart är det inte lika lätt som det låter. För att färdigställa vår idé behövs vissa saker, tålamod, pengar, turnébil och ett färdigt manus är bara några få saker av allt som behöver göras innan avresa. Om allt går enligt planerna kommer vår turné börja hösten'09. Tillsammans med oss på turnén kommer även vår ljud&Ljus-ansvariga Amina.  Varje Onsdag träffas vi för att gå igenom allt som behöver göras och inte. Manusets grund är inprincip klar, det är bara replikerna som behöver skrivas och sättas. Men vårt viktigaste problem just nu är att få tag i en femte skådespelerska. Dels för att manuset vi har fantiserat fram kräver en femte roll och dels för att det på något sätt känns perfekt med just tre killar och två tjejer.

Så här ser vår annons efter vår femte medlem ut:"Teater på hjul" är en nystartad teatergrupp med fyra skådespelare och en ljud & ljus-ansvarig. Vi arbetar med uppsättningen av en pjäs som vi ska turnera runt i Sverige med under hösten 2009. För att vår ensemble ska bli fullständig behöver vi en femte skådespelare, en tjej på 18-22 år. Är det du?
Vårt syfte är att åka ut på en turné där vi, som det ser ut nu, kommer att stå för alla kostnader själva. Vi arbetar tillsammans med allt ifrån manus, budget och regi till allt annat uppsättningsrelaterat. Vi jagar en dröm. Målet med vårt arbete är att knyta kontakter och skaffa oss erfarenhet. Du som blir vår grupps sjätte medlem kommer ha en lika stor del i alla dessa parter som oss andra. Teater på hjuls arbete innebär att man lägger ner mycket tid och energi, men det innebär även en stor frihet och för dig ska ett arbete som detta vara en önskedröm utan dess like.
Hör av dig till oss om du är intresserad eller bara känner att du skulle vilja veta lite mer. Vi som tillhör "Teater På Hjul" är Joakim, Shvan, Fanny, Anton och Amina. Vi bor i Göteborgsområdet så vi ser helst att du som söker bor i närheten.

Är skådespeleri din dröm och känner du att du vill veta mer? hör gärna av dig.

E-post:
teaterpahjul@gmail.com

Alla ansökningar behandlas via mail.
Med Vänlig Hälsning
Teater på hjul.


Du som hamnade här på vår blogg kanske känner dig träffad? Låt oss veta det i så fall genom att maila! Annonsen kommer även att ligga ute på diverse forum och andra ställen där ungdomar kan tänkas hänga.
Annars kanske du bara vill följa vår resa? Häng med oss på vår process! Följ oss jaga våra mål och drömmar. Bloggen kommer även att följa med på turnén. Så om du vill vara med från början, håll koll på oss här :)

Vid pennan denna gång 
                      

RSS 2.0