Gästregi

Igår blev vi gäst-regisserade på riktigt för första gången. Det var otroligt coolt att faktiskt låta någon utomstående får ta del av vad vi sysslat med de senaste månaderna. Jag tog massa bilder och vill därför inte prata för mycket om det hela innan jag kan komplitera med en massa coolt bildmaterial. men det kommer så småningom. Imorgon är det långkörare med hela gruppen och vi ska repa järnet!

Lev väl

Rep...i väntan på föreställning

Hej alla därute!

Vill först ursäkta att inläggen har blivit allt glesare mellan varandra. Tiderna är hektiska i dessa reptider och allt
vi egentligen hade behövt att göra nu är att fokusera på våra karaktärer och att lära oss manus till fullo.
Men eftersom vi är en liten grupp får vi även ta hand om allt annat ansvar som kommer med att ha en teatergrupp.
Marknadsföring, bokningar, regi och rekvisita är bara ett fåtal av de uppgifter vi hela tiden tänker på.
Så glöm oss inte bara för att vi inte skriver, det lär snart komma fler tillfällen för oss alla att skriva.
Tills dess får ni dras med mina tankar och filosofiska formuleringar.

Anledningen till varför jag skriver idag är pga den hemska nyheten att Ulf Larsson är död. Han också?
Senast idag gick jag, Anton och Jocke och pratade om att så många inspirerande och betydelsefulla människor på så kort tid har avlidit - alltför unga.
Skit i svininfluensan, det är en epidemi i dödsfall bland begåvade människor som äger rum just nu.

Inte nog med det, så läste jag även att Jan Rippe fått hjärtinfarkt...Vad är det som HÄNDER?!
Det är en mörk dag i kultur och nöjesvärlden.

Tyvärr sker mindra trevliga saker alltför ofta i detta virrvarr av händelser som kallas liv. Därför skänker jag en tanke till alla er som idag sörjer, av vilken tänkbara möjlighet, så att ni vet att ni inte är ensamma.

Ta hand om er!
Biljettbokningar, rep och en del censurerade grejer.

Det känns som att tiden bara rinner förbi nuförtiden, ännu fortare än vad den har gjort innan.
Dock blev jag lite lättad av att vi kunde 90% av all text idag när vi körde genomgång av pjäsen.
Ännu proffsigare känner man sig när den beräknade tiden av pjäsen var 1.30 h  och så var den dryga 1.40 när vi repat klart!


Det enda jag egentligen har att säga om våran kära grupp är att vi är fantastiska.
Vi blandar allt man behöver när vi arbetar, repar och bara umgås.
Det känns skönt att ibland kunna ta en paus från repandet och bara njuta av varandras sällskap och snacka strunt.
Jag är stolt över oss!

För varje dag som går blir det mer och mer verkligt att vi faktiskt ska genomföra detta. Våran första pjäs på egna ben. Det enda som skulle skita sig nu är om ingen vill komma och kolla på oss.
Men det vill ni ju förstås eller hur?


Boka biljetter, och kolla även in våran snygga poster HÄR:

http://www.teaterpahjul.se/Ni bokar väl? ^^,

Klicka på bilden för att ta dig till hemsidan!


Mindmaps

C teaterpåhjulHej kära vänner. Hoppas ni har haft en underbar helg och att ni överlever trots att den nu börjar lida mot sitt slut. Eller nej usch vad säger jag. Det är ju hela kvällen kvar. Vad ska ni ta er till med den hade ni tänkt? Själv ska jag bryta förpackningen på en Toblerone oh slå på Moulan Rouge. Anledningen till att jag försöker få det att låta som att helgen snart är slut är att jag får återse min kära teatergrupp imorgon och då ska det diskuteras. Jag avslutade nämligen förra arbetsveckan med att bli sjuk och missade därför ett viktigt möte i fredags. Dock spenderade jag min kureringsperiod med att sitta och jobba fram de första versionerna på allt PR-material. Det ska bli jättespännande att se vad de andra medlemarna har för åsikter om hur jag verkställt vad vi pratat om. Jag vågar tyvärr inte visa hur saker som affisch och flyers ser ut nu, men jag ger er en liten smygtitt på lite mindmaps här på bilden. Själv tycker jag verkligen om hur det börjar te sig.

Och wow! Vi är med i QX - nordens störste gay-tidning. jag har letat febrilt i ett ex jag fick tag i utan framgång efter vår artikel, men du kanske har bättre tur? Hur som helst så finns artikeln i vart fall att beskåda på QX hemsida. Underbart! Nu händer det alltså. Nu är det snart dags.

Må väl

Teater På Hjul intervjuade av QX!

Nu har äntligen numret av QX kommit ut där Teater På Hjul blir intervjuade!


Läs, njut och glöm för inte att boka biljetter till föreställningarna i höst!!!

http://www.qx.se/kultur/11640/identitetsjakt-med-teater-pa-hjul
Affischfotografering!
  
Pepp!


Efter att ha avnjutit en hejdundrande kopp kaffe så tänkte jag passa på att kika in och säga hej.
Skall alldeles strax bege mig till bussen för ett möte med gruppen. Idag står marknadsföring först på dagordningen och jag hoppas på att komma dit med sprudlande idéer. Skall allt klura ut ett par stycken under bussresans gång.

Annars antar jag att det inte finns så mycket mer att säga som redan är sagt. Vi var som tidigare inlägg beskriver på Andra Stället -Angereds Teater, under gårdagen och fick se scenen vi skall uppträda på v. 45-46. Det var riktigt underbart, jag fylldes av sådan längtan och kände mig så peppad att bara börja. Det var en go känsla och jag tror att vi behövde det lite för att fatta att vi börjar närma oss.Ni kommer väl? ^^,

 


Videoblogg

Just ja!

Glöm inte att kolla in det nya videoblogg-inlägget som Jocke lagt upp på hemsidan. Det är skapat av mig och riktigt roligt om jag får säga det själv... och det får jag ju såklart.

Här ser du videoblogg-inlägg

Godnatt på er underbara människor

Kött på benen

Långmöte med Angereds Teater idag, verkligen givande i alla former som det ordet kan ha betydelse.

Vi fick så mycket kött på benen att mina baggy-jeans stramade när vi gick därifrån. Vår spellokal är gigantisk och snart kommer jag stå där och skrika om allt ifrån brudar och ligg till kärlek och utanförskap. Det kommer bli fantastiskt, också detta på alla sätt som ordet kan ha betydelse.

Precis som Stina skrev i tidigare inlägg så är det fritt fram att börja bok nu direkt och man hör då av sig till antingen mig eller Stina. Bokningsuppgifter kommer komma upp på hemsidan inom de kommande veckorna men det skadar ju aldrig att vara framme tidigt och föräkra sig om en plats. Spelperioden är från tisdag vecka 45 till söndag vecka 46 som det ser ut nu. Jag hoppas verkligen vi får mycket publik. Pjäsens budskap förtjänar det absolut. Jocke och vi alla har gjort ett fantastiskt jobb.

Avslutningsvis ska vi önska Fanny att krya på sig. Hon har inte den nya influensan så ni behöver inte oroa er, men hon var dålig idag och kunde tyvärr inte följa med. Jag hoppas vi återser henne imorgon

Tills nästa gång: Ta hand om dej och de dina

Möten+Bokningar!

Idag har vi haft ett, om inte två väldigt produktiva möten gällande våran spelperiod på
Andra Stället.
Det första hade vi med Lisa Nowotny där vi diskuterade alla möjliga frågor som har uppstått under tiden vi repat.
Jag kan meddela att det mesta har löst sig väl.

Det andra hade vi med min och Fannys gamla teaterlärare Claes, då vi bokade våra två första klasser: årskurs 1 och 2 från teaterlinjen på Angeredsgymnasiet.

Spelperioden börjar den Tisdag 3e Nov och slutar Fredagen 13e. Dagsföreställningar för skolor kommer hållas kl. 13 och kvällsföreställningar kl. 19


Vill du som privatperson eller du som lärare vilja boka biljetter til spelperioden så är det nu fritt fram!

För att boka ring:

Stina - 0736768282        

Anton - 0736635227
Titta in hos oss!


God morgonqvist ^^

-Morgonstund har guld i mund... Or not?

Hur som helst så är jag i alla fall uppe med tuppen för att gå och repa. Idag och hela veckan ut och veckorna efter det kör vi heldagar. Från och med idag börjar Teater På Hjul köra igång så intensivt att 9-5 sakta förvandlas till en självklarhet för oss.


Det börjar närma sig nu och dagarna bara flyter förbi, lite för fort. De ramlar ner i någon avgrund för att aldrig återvända igen och vi kommer bara närmare och närmare premiären...  Men jag längtar, en hel del.

Och hoppsan, klockan går visst lika fort den. Bussen kallar.

Lite halvjobbigt inlägg.. dont you think? ^^

Ciao!En natt av bilder

Ett kort ilägg till sveriges kulturella befolkning kommer här serverat då timmarna går närmare den tid då de plötsligt av någon obegriplig anledning kallas små. Vad jag har att berätta för er denna gång är att vi imorgon i gruppen ska ha vår första ordentliga heldag tillsammans. Det ska repas och administreras på de vildaste och mest effektivaste av vis. Blir spännande att se hur det går!


Vidare så har jag fyllt på bildgalleriet på hemsidan med lite nya bilder från repetitionerna.  Bilden du ser här ovan har jag funnit i mina underbara gömmor. Man måste ju bara älska den högt och oersättligt. En bild säger mer än tusen ord som en tidigare flamma en gång sa. Så rätt hon hade!
Jag ska se till att redigirea lite fler av bilderna så ska jag flirta lite med Jocke och se om vi inte kan vidareutveckla hemsidan lite.

Vi får se. Först och framst så ska jag stänga av P2 (jo, det är sant) och krypa till kojs. Några timmar hoppas jag på att få sova i alla fall.

Nattinufsan
//

Fortfarande pirrigt..

När kommer den här nervositeten gå över?
Aldrig antar jag. Men det är så läskigt på ett sätt att vi faktiskt kommer göra detta.
På riktigt.

Jag läser vårat manus, och hela tiden tänker jag på att vi kommer stå där om bara två månader!
Vi ska vara stolta över vad vi åstadkommit! Ge oss en klapp på axeln och säga "bra gjort!", för att sedan ta i med hårdhandskarna när vi repar.Och det är vad vi ska göra idag!
Ledig dag.

Idag har varit en relativt slö dag. Jag har inte gjort någonting, vi hade ingen repetition idag så tiden har stått ganska stilla. Tråkigt.

Annars går allt som på räls som man brukar säga. Vi har repat intensivt nu de senaste och som Stina säger så sitter snart allt där det ska. Första halvan av manuset går nästan som ett rinnande vatten och jag är så otroligt glad att vi har kommit såhär långt *Peppar, Peppar -Ta i trää*, ja, jag är skrockfull. Extremt också.

I Tisdags träffade vi vår kostymör Rebecka, hon visade glatt upp sina idéer över hur våra karaktärer skulle se ut, vad för slags kläder, smink m.m. Det var verkligen bra! Känns som att hon träffade på pricken. Ingen av oss var onöjda över huvudtaget :-)

Imorgon är det dags att ta nya tag och repa. Jag älskar varje sekund av det, längtar redan nu!


Som en pil genom vinden

Det gick så otroligt bra när vi repade idag!

Är så himla lättad över att vi faktiskt kan hälften helt utantill nu, och att vi har blivit så säkra med dom scenerna på golvet.
Speciellt med tanke på den hemska drömmen jag hade för några dagar sen, som handlade om att vi hade premiär....och jag kunde ingenting. I drömmen var jag tvungen att springa och kolla manus HELA tiden.
Borde man inte ha sådana drömmar inför premiär? Inte precis när vi kommit igång.
Min hjärna kanske arbetar för fort.

Förra veckan blev vi intervjuade av QX, en intervju som blev otroligt bra. Dock får man väl se det i skrift innan man vågar säga för mycket.
Iallafall, eftersom det är en helt ny "era" för oss, så bestämde vi oss för att ta nya bilder som vi ska skicka in till QX.
Så dessa foton tog vi igår och jag måste säga att dom ser otroligt proffsiga ut!
Det var vår egna nyblivna diva Anton som tog dessa foton, förutom dom som är på divan själv, som jag fick fota.
Så det kommer bli otroligt roligt att få se våra nunor i tidningen, som räknas komma ut i slutet av september/början av oktober, om jag inte minns fel.

Det känns verkligen som att allt går bättre för varje dag som går. Dock ökar även det där pirret i magen i samma takt. Men det är bara bra att det finns där faktiskt. Lite nervig är alltid bra att vara.

Tills vi hörs igen - ha det bäst kära läsare!

RSS 2.0