Efterlängtad högtid. Åh!

Åh, det är så mycket som jag räknar ner till nu. Inte bara vår efterlängtade premiär och allt vad det innebär utan nu även till en av mina absoluta favorithögtider - Halloween. Nu syfter jag inte på den svneksa versionen där man ska sitta och ha det så tråkigt och jobbigt så möjligt för att "hedra" de närstående som gått bort. Jag ser inte det fina eller vackra i att sitta och må dåligt över någon man tyckt om. jag kommer förbjuda alla mina nära och kära att komma ihåg mig på det sättet.

Så nu har jag retat upp det svenska folket tillräckligt. Nu ska jag gå in på vad det faktiskt är som jag ser fram emot.

Halloween! En högtid med färger, former, ljud, ljus och rörelse. En dag då man får klä ut sig och tönta sig utan att få skit för det. Jag har förberett en hel del för mina aktiviteter nu. Utstyrseln är klar och känner jag mig riktigt snäll så ska jag få upp en bild på den efter imorgon. Jag kommer ha en mängd vänner hem till mig för en ordentlig kväll med alla möjliga trevligheter. Åh!

http://i97.photobucket.com/albums/l221/marshall_gage/HappyHalloween1.gif

Men som sagt, premiären är ju också väntad.... men Halloween desto mer just nu! Ååååh!

Puss

Premiären närmar sig med stormsteg!

Hej!

Nu var det ett tag sedan jag skrev och jag känner att jag är skyldig er ett inlägg :)

Någon mer som ligger några inlägg efter är vår kära Fanny, hon har nämligen kommit clean och erkännt att skrivandet inte är hennes grej. Inte blir det någon skribent av henne. Men vem vet, ni kanske får äran att överaskas av ett inlägg av henne någon gång igen. Så fort allt har lagt sig kan jag tänka mig att hon tittar fram, för det är verkligen stressigt nu.

Not. Fanny, vi gillar dig ändå, det vet du :)

Men men, här har ni mig i alla fall, på skrivande fot. Eller kan man säga så? Skrivande hand kanske... Fingar? Bah! Hur som helst så närmar sig premiären nu, tiden går fort och om jag inte fått magkatarr på heltid eller ett nervöst sammanbrott när allt har lagt sig så kommer jag börja tro på mirakel, haha, nej, skämtåsido (för övrigt ett sktifult ord) allt känns väldigt bra *ta i trää*. Självklart ligger nervositeten där och tittar fram ett par gånger om dagen, men så ska det vara, eller hur? :)

Vi har som sagt i tidigare inlägg tre fulla föreställningar nästa vecka, sedan har vi föreställningar för skolor och Mölndals fritidsgårdar veckorna efter, så det känns bra. Men vi vill självklart ha fler nu när vi ändå har chansen, så varför inte ta med dina nära och kära och boka in resten av dagarna :)


...Och som Stina sa, förhandsvisningen för Spelberoendes Riksförbund gick utomordentligt bra och vi var alla extremt glada, det var en skön känsla, en speciell känsla.Dessa låtar är vad som får mig och Stina att, tro det eller ej, tagga till och lugna ner oss i stressen :)
Det är verkligen musik som vi ska peppa till innan premiären på tisdag!Puss!

Helt på måfå

Hej på er denna tisdagskväll.

Hoppar in i blogg-eten ett tag bara för att skriva lite om allt möjligt.
På måfå helt enkelt.
Dagarna tickar iväg inför premiären, och det vi egentligen fokuserar mest på nu är bokningar...bokningar...bokningar..och återigen bokningar.
För vilka ska vi spela för om ingen kommer?
Visserligen har vi ungefär 3 föreställningar fyllda med folk, men vi vill ha mer!

Det som dock är väldigt roligt och härligt är att Spelberoendes Riksförbund inte kunde få nog av oss i lördags, utan vill nu komma och se oss igen! Då har man gjort något rätt iallafall :)

Vad som möter Teater På Hjul imorgon är både det ena och det andra.
Framförallt administration, men sen hoppas jag på lite kramar också. Kramar är bra när man  inte får lyssna på metal i deras närvaro. Ger ungefär samma dos av glädje...Men bara ungefär.

Satan!
Denna tiden nästa vecka så har vi spelat igenom premiären av "Du är din egen fiende" och står antagligen och håller något högtidligt tal.
Tänk, att det verkligen kommer att hända. Det är ju det här jag har drömt om sen jag vet inte när.
Sen så länge jag kan minnas egentligen.
Vi ska få stå på en av Göteborgs största Teaterscener och framföra våran EGNA pjäs. Som förövrigt Jocke borde få en Guldbagge för (inte för om jag vet att man kan få det för sådana här saker...men ändå!).

Du ska få ett eget pris av mig Jocke...ska bara komma på vad jag ska göra först...hmmm....:)

Ne, usch. Nu blev jag nervös. Eller hungrig. Eller mätt. Eller törstig.

Törstig var det nog.
Iväg mot kranen!Premiär nästa vecka!

Hej hej!

Tänk...nu har vi haft våran "lill-premiär".
Även jag inte vill kalla det ens för föreställning så kommer man inte ifrån det faktum att det var första gången vi spelade inför publik, vilket även kommer vara enda gången innan vi har premiär!

Och ja...jag skulle ljuga om jag sa att det INTE gick bra. För vi kickade ass!!!
Känns otroligt skönt att vi fick sån bra respons men bara för det så blir jag ännu mera nervös för hur resten av föreställningarna ska gå.
När ska man egentligen sluta att hela tiden vara nervös? :)

På torsdag kommer vi flytta in på Andra Stället, så då kommer vi kunna testa ljus och ljud där också. Första gången vi hade med det i föreställningen var i lördags, och det var verkligen en sådan skillnad!

Nu är det inte lång tid kvar. Passa på att boka nu!

Puss på er


Anton vidoebloggar

Hahaha, när katten har gått så dansar Anton på bordet... eller nåt. Idag har vi repat och sånt. Jag tänker inte beskriva mer med denna uråldriga metod utan ska låta rörliga bilder tala sitt tydliga språk. jag har nämligen lyckats - på helt egen hand ska tilläggas (om det nu inte framkommer) - skapa och lägga in ett videoinlägg.

Mänskligheten finner inga gränser!Nu ska jag göra annat. Teater På Hjul är offeciellt klart för dagen... klockan 20:37 - lovely!

Må väl vänner

Countdown...

Hej!

Måste säga att gårdagens rep verkligen lyfte den där osynliga tyngden från mina axlar...iallafall en av dom.
Det kändes bra med allt (*ta i trä*) och jag är inte längre lika rädd över att vi ska spela upp på lördag.
Idag vankas ännu ett möte! Förhoppningsvis ska jag hitta så mycket rekvisita hemifrån som möjligt till alla parter.

Man kan ju tycka att det kanske inte riktigt gått som det ska, i denna produktionen.
Att det har dragit ut mycket på tiden och att det har blivit mycket krångel på vägen.
MEN! Såhär är det gott folk, att vara i en frigrupp och dessutom ha ens första föreställning.
Förut har man varit van att det finns andra folk som gör marknadsföring, regi och allt annat åt en, men när man står helst själv - ja då får man göra allt själv.

Ingen produktion är heller den andra lik.
Jag är bara glad att få dela kaoset med sådana trevliga människor. Det hade man aldrig kunnat tro, att vi skulle komma såhär långt som vi gjort nu, när jag blev medlem i våras.
Stolt över oss!7 dagar till knall/fall

Jag tänkte bara ta tillfället i akt och påminna er läsare såväll som medlemmarna i Teater På Hjul och inte minst (snarare tvärt om) mig själv om att det idag är exakt en vecka tills dagen för vårt första uppspel av Du är din egen fiende. Nästa lördag vid den här tiden är vi antagligen just klara med uppspelet och blivit bemötta med stående ovasioner, jubel och klappande så det slår härliga ting eller med en artig, kort och sittande handklapp som egentligen innebär att man varit värdelös.

Det hela känns så overkligt nära att jag inte ens känner mig medvetet stressad trots att vi har hundra saker att göra innan detta uppspel ska äga rum. Det är bara att ta tag i det hela. På måndag ska vi jobba igenom den nya versionen av manuset som jag personligen tror kommer bli ett stort lyft, teatralt uppvisningsmässigt sett. Vad som blir resultatet av vårt långa arbete får vi ett svar på om sju dagar. Knappt. Lovely!

Best regards

Titel - unknown

Idag har vi haft änu ett trevligt rep tillsammans med Lena. Vi tog oss nästan igenom hela pjäsen, men tiden var knapp så vi hann endast till näst sista scenen, då var vi tvungna att bryta.
Hade behövt ha henne med sig hela egentligen. Så otroligt svårt att veta om det man gör är bra eller inte när man inte ser sig själv.
Gah, nästa produktion så måste vi införskaffa en regissör.
Som tur är föreslog Adam...öh, jag menar Anton..att han tar med sig en kamera, så att vi kan se hur vi ser ut medan vi agerar. Tack, om detta blir sant.

Hela jag vrider mig av vånda över vad som komma skall. Vi kommer ju ha våran "förhandsvisning" redan om drygt en vecka..hur ska det gå?
Det är några saker som skiter sig just nu i sista stund. Usch. Men eftersom vi är den superenergiska, mångsysslande och icke allt så stressade (märk min ironi) grupp vi är, så kommer allt lösa sig i slutet.

Annars dör Pippi.Gruppträff

Nytt möte idag. Det första för mej den här veckan. igår var jag ledig för att fira två år tillsammans med min älskade flickvän och idag sitter jag igen och repeterar inför diverse strul, våldtäkt, misshandel och porrigt slang. jag har verkligen en spännande karaktär att jobba mig in i, "bokstavligt talat in i".

Det känns skönt att träffa gruppen igen även om Fanny var på annat håll idag. Jocke sa något otroligt sant när vi började prata om framtid och annat djupt, om vraför gör vi det här? Vad vill vi uppnå?

Jocke sa: Ni vet när man står där och får sin oscar o ska tacka alla som hjälpt en. Jag ska inte tacka en jävel utan berätta hur jag fått göra allt själv och slita hund för att ta mig till den plats jag står på!

Helt riktigt!

Kostymprövning!

God kväll!Idag har varit en riktigt spännande dag. Vi ägnade nämligen förmiddagen åt att prova kostym i stan, med andra ord våra karaktärskläder. Det var en härlig känsla och jag måste säga att jag är helnöjd. Vår stylist Rebecka hade tänkt ut en hel del i förväg så det gick fortare än vad jag trodde. Eller, för att  gå i affärer och pröva kläder med tre damer så gick det fort. Det beror på hur man ser det. Anton var dock inte närvarande då han firar tvåårsdag med sin flickvän, Grattis till er :)

Hur som helst, kläderna kommer vi att få senast onsdag. Då faller ännu en pusselbit på plats och allt kommer kännas bättre, för jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var stressad. För det är jag. Mycket. Men allting faller mer och mer på plats, så egentligen bör jag inte oroa mig. Fast jag antar att det kommer på köpet.


Nu skall jag öva text som bara den!


Godnatt!
Mycket jobb med premiär på väg

Usch idag tror jag att vi alla på riktigt har förstått hur nära premiären vi har kommit. Och jag ska inte vara oärlig - vi har otroligt mycket jobb kvar. Rekvisita, smink, kostym, regi, ljus. Överallt behöver det putsas i kanterna. jag är otroligt nervör, men tror absolut att vi kommer klara av det.

Mitt största orosämne just nu är bristen på bokningar. Vi har ju massa platser kvar! Så jag tycker allt att du ska plocka upp telefonen nu, knappra in 0736 63 52 27 och boka platser för hela tjocka släkten.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/df/Fyrens_kulturhus_1_originalbild.jpgSedan har jag glada nyheter att avsluta med. idag fick vi goda nyheter från vår planerade spelplats för förhandsvisningen den 24 oktober och vi har nu lokal för detta uppspel. Det blir spännande att se hur vi klarar oss med en så liten spelplats. Den är en knapp fjärdedel så stor som golvet på Andra Stället. Klastrofobi på väg!

Gissa spelplats! --->


Men inga sura miner för det, det hinner vi inte.
Puss och kram

Mycket att göra!

Vänner, vänner...

Jag vet, uppdateringen är sämmre än någonsin från min sida. Men det är mycket nu. Vi har så fullt upp när det gäller allt som skall göras innan premiären att vi knappt hinner repa. Man kan verkligen säga att Teater På Hjul just nu har ett fullspäckat schema, är det inte möten så är det affischering, är det inte affischering så är det andra möten med allt från Studiecirklar till Fritidsgårdar.

Imorgon har vi allafall klämmt in en liten reptid, där vi återigen skall bli regisserade av Lena Holmberg, lärare på Angereds gymnasiets teaterlinje som Anton skrivit om tidigare. Det är så lärorikt så :)
Annars är det bara Två veckor och tre dagar till vår smygpremiär i Kungsbacka för Spelberoendes Förening från Masthugget i Göteborg, om allt går enligt planerna då ^^,

Den riktiga premiären går av stapeln om ca Fyra veckor. Den 3e November för att vara exakt.

Det börjar dra ihop sig... Ta Hand om varandra!


Besök hos Barnteaterakademin!

Hej alla människor!

Igår var 3/4 av Teater På Hjul ute och marknadsförde runt om i stan.
Stackars Jocke hade mått jättedåligt hela dagen, så han låg bara hemma...stackars.
Men det stoppade inte oss, även om saknaden var stor.

Vi affischerade för fullt och spridde flyers hejvilt.
Dock så är ju alla så snabba med att sätta upp sina extremt stora affischer över våra söta och fina. Men jag hoppas att ni iallafall fick en liten glimt av dom!


Sen på eftermiddagen så drog vi till Andra Stället, där Barnteaterakademin hölls. Vi firade att Barnkonventionen fyllt 20 år, lyssnade på otroligt intressanta föreläsningar (som gjorde en alldeles varm inombords) och minglade runt. Var jätteroligt att se alla ansikten igen, dock så hann jag inte ens hälsa på hälften...pausen var ju inte så lång!

Det enda negativa var väl att stackars Anton blev av med sina vantar, eftersom Fanny drog med dom i pausen.
Stackars Antons händer.
Men nu är det en ny dag! En som verkar bli riktigt fin faktiskt, iallafall om man kollar ut just nu.

Hoppas ni får en underbar dag oavsett väder!Bildat på Facebook och hemsida

Oj oj oj nu har jag suttit och bildat mig (hihi ordvits) på såväl hemsida som Facebook. Massa nytt och fräscht ligger uppe i bildgalleriet från vår repetitionssession med gästregissör Lena Holmberg. Det är bara att kika in, och glöm inte att lämna en liten kommentar i gästboken om hur duktig jag är.

Vidare så har jag spenderat hela denna normalroliga måndagseftermiddag med att knåpa ihop ett ordentligt pressutskick inför vår smygpremiär av Du är din egen fiende. Nu måste vi bara lösa det ordentligt med likal så är saken biff. Att jag går in på detaljer blir bara trist så jag släpper ämnet innan det går för djupt.

Här är bilder från när vi var påväg till repetitionen. mer finns som sagt på hemsida och Facebook

Må väl och ta hand om varandra
Puss och kram

RSS 2.0